Ruotsin Alexander Steen ei pysty pelaamaan World Cupissa loukkaantumisen vuoksi. Ruotsin jääkiekkoliitto kertoi asiasta verkkosivuillaan.

32-vuotiaan Steenin olkapää leikattiin kesäkuussa. Toipuminen on vielä sen verran kesken, ettei pelaamisesta tule mitään. Viime kaudella Steen iski NHL:n runkosarjassa tehot 17+35=52. Hän oli St. Louis Bluesin toiseksi paras pistemies.

– Tämä on valitettavaa. Alexander Steenillä on ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita on vaikeaa korvata, Ruotsin päävalmentaja Rikard Gronborg sanoi liiton tiedotteessa.

Steenin paikan Ruotsin joukkueessa ottaa Anaheim Ducksin Rickard Rakell. Rakell iski Ducksin ryhmästä neljänneksi parhaat tehot viime kaudella (20+23=43).

Kanadassa pelattava World Cup alkaa 17. syyskuuta. Suomi pelaa samassa lohkossa Ruotsin, Venäjän ja Team North American (nuoret pohjoisamerikkalaiset) kanssa. Leijonat kohtaa Ruotsin jo 8.9. ja 10.9. pelattavissa harjoitusotteluissa.