Suomen Jääkiekkoliittoa ei voi ainakaan vaatimattomuudesta syyttää. Sen verran korkealle on liput taas hinnoiteltu.

Nyt siis puhutaan Suomen ja Ruotsin välisestä World Cupin esiottelusta, joka pelataan Hartwall Arenalla ensi torstaina. Yläkatsomoliput on jo myyty lähes loppuun, mutta alakatsomoissa on vielä paljon tilaa. Edullisimmillaan aikuinen sai peliin lipun 39 eurolla. Ongelma on se, että kyseisen hintakategorian lippuja oli tarjolla melko vähän.

– Alakatsomon rivit 1-2 olivat aikuisille 59 euroa. Lapsille halvin alakatsomon paikka oli 49 euroa päätykatsomosta riveiltä 1-2, lippujen välitysyrityksestä sanottiin MTV Sportille.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen puolestaan oli MTV Sportin haastattelussa sitä mieltä, että hintaporrastus on ollut toimiva.

– Me lähdimme siitä, että porrastetaan lipunhintoja voimakkaasti, jotta jokainen kuluttaja saa ensinnäkin mahdollisuuden tulla paikan päälle ja löytäisi sellaisen paikan hallista kuin haluaa. Se, että halvimmat liput myytiin loppuun ensimmäisenä, on tietysti hieno asia.

Kalleimmissa kategorioissa liput maksavat 179 ja 239 euroa. Suomi ja Ruotsi pelaavat pari päivää myöhemmin toisen harjoituspelin Ruotsissa. Kalleimmat liput ruotsalaisten hinnoittelemina maksavat MTV Sportin selvityksen mukaan 87,9 euroa. Halvimmillaan halliin on saanut piletin 12,5 eurolla. Etenkin kalleimmissa hintaluokissa ero on hyvin suuri.

– Toivon, että suomalaiset Leijona-fanit ja kiekkokuluttajat ymmärtävät, kuinka ainutlaatuinen tapahtuma tämä on. Nyt on mahdollisuus nähdä kaikki Suomen ja Ruotsin kovimmat NHL-tähdet kotijäällä, Nurminen sanoi Maikkarin haastattelussa.

Edellisen kerran Jääkiekkoliitto aiheutti kohun vuonna 2012, kun MM-kotikisojen lippuja myytiin hyvin korkeaan hintaan.