Suomen naisten maajoukkue avasi torstai-iltana kautensa Luulajassa maaottelulla Ruotsia vastaan. Naisleijonat siirtyi avauserässä ensin johtoon Niina Mäkisen osumalla, mutta Ruotsi iski vielä ennen taukoa kahdesti takaisin.

Suomi pääsi yli isäntien maaleista ja kapteeni Jenni Hiirikoski tasoitti pelin toisen erän loppupuolella. Pelin ratkaisu nähtiin heti kolmannen erän alussa Michelle Karvisen viimeisteltyä ajassa 42.36 ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Näin Naisleijonat otti avausvoiton länsinaapuristamme 3-2-lukemin.

Maajoukkueessa debytoi torstaina myös 16-vuotias Linnea Melotindos. Nuori hyökkääjä oli yksi ottelun onnistujista syötettyään Mäkisen avausosuman.

Team Kuortanetta Naisten SM-sarjassa edustava Melotindos pääsi heti huippuketjuun Karvisen ja Riikka Välilän rinnalle. Debytantin mukaan ketjukaverit vaikuttivatkin hyvään esitykseen.

– Pelissä oli hyvä vauhti, mutta pysyin hyvin mukana. Kiva oli pelata, ja pelasin huippujen ketjukaverien kanssa. Aamulla sain vähän ohjeita heiltä. He sanoivat, että laita syötöt lapaan. Ketjussa oli runsaasti kokemusta, ja minä olin siinä se nuorin pelaaja, joka ottaa oppia muilta, Melotindos tuumi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Naisleijonat kohtaavat tänään uudestaan Ruotsin Tornion jäähallissa. Ottelu alkaa kello 18:00.