USA on pelannut yleisesti isoimmissa arvoturnauksissa parhaalla miehistöllään. MM-kisoihin maa on aina lähettänyt kokeilevamman nuoren joukkueen.

Isoissa turnauksissa Yhdysvallat on myös pärjännyt yleisesti vahvasti, mutta usein Kanada on tullut tielle jossain vaiheessa turnausta. Salt Lake Cityn ja Vancouverin olympialaisissa USA hävisi Vaahteranlehdille molemmissa kisoissa finaalissa. Kaksi vuotta sitten Sotshissa Kanada kaatoi joukkueen jo välierissä.

World Cupissa Kanada ja Yhdysvallat pelaavat samassa A-lohkossa yhdessä Tshekin ja Venäjän kanssa. Edelliset tappiot kilpailijalle ovat myös USA:n hyökkääjän Max Paciorettyn mielessä.

– Meillä oli mielestäni enemmän annettavaa. Kaikki päättyy aina Kanadaan. Uskoimme hyvään turnaukseen. Sitten Kanada hoiteli meidät, emmekä toipuneet siitä. Haluamme pelata World Cupissa jokaisessa ottelussa mahdollisimman hyvin. Kilpailu USA:n ja Kanadan välillä on kuitenkin jotain, mitä ajattelen todella usein Pacioretty kertoi Sportsnetille.

Yhdysvallat avaa World Cupin lauantaina 17. päivä syyskuuta turnausavauksessa Euroopan joukkuetta vastaan. Kanada puolestaan kohtaa Tshekin.