Jääkiekon World Cup pelataan tänä syksynä ensimmäisen kerran sitten vuoden 2004. Tarkoitus on mitellä kansainvälisestä kiekkoherruudesta maailman parhaiden maajoukkuemiehistöjen kesken, mutta moni pelaaja on jäänyt pois turnauksesta – syystä tai toisesta.

Erityisesti länsinaapurimme Ruotsin joukkue on kokenut kovia. Avainpelaajista sivuun ovat jääneet loukkaantumisten vuoksi hyökkääjät Henrik Zetterberg ja Alexander Steen sekä puolustaja Niklas Kronwall. Paikkaajiksi on hälytetty Mikael Backlund, Rickard Rakell ja Hampus Lindholm. Kaikki kunnia tuuraajille, mutta paikattava aukko on valtava.

Myös Tsekkien jo valmiiksi kapeaa materiaalia koetellaan, kun pois jäävät Tomas Hertl, David Krejci ja Radko Gudas. Etenkin Hertlin poisjääminen on kurtistanut tsekkien kulmakarvoja, sillä mies ilmoitti haluavansa keskittyä tulevaan NHL-kauteen San Jose Sharksissa.

Ennakkosuosikkeihin kuuluva Kanada ei sekään ole välttynyt huonoilta uutisilta. Pois jäävät huippupakki Duncan Keith, maalipyssy Jamie Benn ja kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Jeff Carter. Kanadan tilanne on kuitenkin aivan erilainen kuin esimerkiksi Ruotsilla tai Tsekeillä, sillä tilalle saatiin Corey Perry, Logan Couture ja Jay Bouwmeester – kaikki maailmanluokan tähtiä.

Suomen Leijonilla tilanne on huomattavasti valoisampi, sillä jalkeille on saatu paras mahdollinen nippu. Kilpakumppaneiden takaiskujen varaan ei kuitenkaan kannata laskea mitään, sillä tässä turnauksessa ei helppoja pelejä ole tiedossa.