Leijonien nelosketju: Lauri Korpikoski-Erik Haula-Leo Komarov. Kanadalla? Matt Duchene-Claude Giroux-Joe Thornton.

No, tokihan se tiedettiin jo jotakuinkin sata vuotta sitten, että materiaalin suhteen Kanada on World Cupissa ylivoimainen. Ei siis liikaa päätä pensaaseen, vaan todetaan vain kylmänviileästi: on se Kanada kova.

The Hockey Writers -sivusto analysoi Kanadan jokaisen ketjun läpi. Ykkösestä löytyvät lehden mukaan Patrice Bergeron, Sidney Crosby ja Brad Marchand.

– Tässä ketjussa on kolme Stanley Cup -voittajaa. Patrice Bergeron on puolustusorientoitunut hyökkääjä, joka on kolminkertainen Frank J. Selke -voittaja (NHL:n paras puolustava hyökkääjä), sivustolla kirjoitetaan.

Kakkosketjussa Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews on saamassa laidoilleen Logan Couturen ja Steven Stamkosin.

– Stamkos on eliittitason pelaaja, joka viimeistelee Toewsin ja Logan Couturen tarjoamista lukemattomista paikoista.

Nikkareiden kolmonen on täynnä hyökkäyspään osaamista. Anaheim Ducksin Ryan Getzlaf ja Corey Perry ovat saamassa rinnalleen New York Islandersin John Tavaresin.

Nelosketjutermi kuulostaa ehkä vähän kornilta Kanadan yhteydessä. Vaahteranlehtien nelosesta kun löytyvät The Hockey Writersin mukaan Duchene, Giroux ja Thornton. Näiden herrojen lisäksi kokoonpanosta löytyy vielä Tyler Seguin, joka on ollut flunssassa.