Tällä hetkellä Suomessa puhuttaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) päätös. Hän ei aio osallistua huomenna pelattavaan Suomen ja Ruotsin väliseen World Cupin harjoitusotteluun.

Grahn-Laasonen perustelee boikotointia antidopingkysymyksellä. World Cupin järjestävät NHL ja pelaajajärjestö NHLPA. Ne eivät ole sitoutuneet Maailman antidopingtoimisto WADA:n testaukseen.

– Pidän urheilun läpinäkyvyyden kannalta moraalisesti ongelmallisena, että Suomessa järjestetään ottelu, joka ei ole maailman antidopingtoimisto Wadan testauksen piirissä. Wadan antidopingsäännöstö on yhdessä kansainvälisen urheiluyhteisön ja hallitusten kanssa laadittu. Suomi on siihen sitoutunut, Grahn-Laasonen kirjoittaa Facebook-tilillään.

– Puhtaan urheilun ja urheilun eettisyyden vaaliminen on yksi urheiluministerin tärkeimpiä tehtäviä. Tästä syystä tein omalla kohdallani ratkaisun, että en voi osallistua torstain otteluun.

Suomen Jääkiekkoliittoa ja Leijonia Grahn-Laasonen ei leimaa.

– Tästä huolimatta kannustan ja tuen täysillä Suomen joukkuetta. He eivät ole osapuolia eikä eleeni kohdistu heihin. Pelaajat eivät voi vaikuttaa järjestäjien ratkaisuihin. Myös Suomen Jääkiekkoliitto on vahvasti sitoutunut antidopingtyöhön, ja tätä opetus- ja kulttuuriministeriö edellyttääkin kaikilta avustettavilta liitoilta.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu alkaa klo 19.