World Cup alkaa reilun viikon kuluttua. Suomen joukkueen osalta yksi asia pistää erityisesti silmään; puolustuspää on melko heppoinen.

Leijonien pakit ovat ensinnäkin hyvin nuoria, minkä lisäksi vahvat maalinedusluudat loistavat poissaolollaan. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei silotellut tilannetta Radio Rockin Total Hockey Forever -ohjelmassa.

– Jos Ruotsilla on 26 NHL-pakkia ja meillä kolme, niin on siinä aika karu fakta. Meidän pitää miettiä, että missä ne pakit ovat. Voin itseäni syyttää. Mitä olen tehnyt siellä, kun olen valmentanut 15-20 vuotta, Marjamäki sanoi.

– Jotenkin tuntuu, että jossain vaiheessa tuli sellainen syndrooma, että pakin tärkein tehtävä on tehdä kaiken maailman hokkuspokkus-juttuja kiekon kanssa ja pyörähdellä ympäri. Joskus sanoin, että sellaista samivatas-syndroomaa, mitä Vatanen oli nuorempana. Nythän hän pelaa äärimmäisen vastuullisesti ja luotettavasti.

– Pakin tärkein tehtävä on puolustaa. Ei meillä ole enää tällaisia tonilydmaneita kasvamassa tai ossiväänäsiä, sellaisia jämäkkiä peruspakkeja.

Marjamäellä on antaa ehdotus, jonka avulla tilannetta voitaisiin muuttaa.

– Yksi äärimmäisen hyvä juttu oli Ruotsista. Välillä ihailen sitä, kun he tekivät sen muutoksen, että ottivat tuomarit siihen mukaan. Eli saa ajaa maalille niin pirun lujaa. Ensinnäkin se auttoi hyökkäyspeliin, että saadaan mennä suoraviivaisesti maalille ja pitää mennä. Mutta ennen kaikkea se auttoi puolustajia, että pitää puolustaa maalinedustaa, kun ne tulee sinne eikä jäähyä heti anneta.