Arvokisakonkari Jarkko Ruutu kommentoi Leijonien menestymismahdollisuuksia Leijonat.fi sivustolle torstaina pelatun Suomi-Ruotsi-ottelun yhteydessä. Nimilistoja katsomalla Leijonat ei kuulu turnauksen suurimpien voittajasuosikkien joukkoon.

– Tämä on joukkuepeli ja etukäteen ei ole jaettu mitään. Moneen kertaan on todistettu, että Suomi on hyvä maa. Usein Suomea aliarvioidaan, mutta sitten on kuitenkin tehty hyvää tulosta, oli Ruutu sanonut.

Leijonien vakiokalustoon arvoturnauksissa kuulunut romuluinen hyökkääjä pelasi itse NHL-kaukaloissa peräti 11 kautta, joten mies taatusti tietää mistä puhuu. Ruutu edusti Suomea jopa 11 arvokisoissa, useimmiten hyvällä menestyksellä. Miehen palkintokaapista löytyy muun muassa olympiahopea, World Cupin kakkossija ja olympiapronssi.

Tällä hetkellä pelaajauransa vuonna 2014 lopettanut Ruutu toimii Columbus Blue Jacketsin kykyjenetsijänä.

– Kiertelen, katselen ja jututan Columbuksen varaamia pelaajia Euroopassa. Katson paljon pelejä ja jaan omia kokemuksia ja yritän auttaa heitä eteenpäin, valotti Ruutu työnkuvaansa.

Kuten edellä mainittiin, Ruutu kuului vuonna 2004 World Cupissa hopealle yltäneeseen leijonajoukkueeseen. Mies muistelee kyseistä turnausta taatusti mielellään.

– Se oli tosi hienoa aikaa. Oli lähellä, ettemme hoitaneet koko turnausta.

– World Cupista oikeastaan lähti suomalaisessa jääkiekossa hyvä putki. Todistimme, että pystymme pelaamaan maailman parhaita joukkueita vastaan silloin, kun maailman parhaat pelaajat ovat mukana.