World Cup -turnaukseen osallistuva Team North America koostuu 13 yhdysvaltalaisesta ja 10 kanadalaisesta alle 23-vuotiaasta pelaajasta. Turnauksen aikana näiden nuorten miesten pitäisi unohtaa synnyinmaansa ja keskittyä pelaamaan edustamalleen yhdistelmäjoukkueelle, vaikka turnauksen aikana saattaa asettua vastaan maanmiehet.

Tehtävä ei taatusti ole helppo, sillä moni yhdistelmäjoukkueen pelaajista on edustanut maataan jo juniorimaajoukkueissa ja miesten maajoukkueessa.

– On vaikeaa kannustaa joukkuetta, jota vastaan pelaa. Mutta samaan aikaan – jos olet amerikkalainen tai kanadalainen – on vaikeaa olla kannustamatta, sanoi yhdysvaltalainen hyökkääjä Johnny Gaudreau ESPN:lle.

– Huomasin innostuneeni hieman, kun katsoin USA:n peliä ja he tekivät maalin. Se on todella outo tilanne.

Myös joukkuekaveri Jack Eichel tunnusti kannustaneensa USA:ta otteluissa Kanadaa vastaan.

– Ainoa tilanne, jolloin en kannusta USA:ta on silloin, jos he pelaavat meidän joukkuetta vastaan, Eichel sanoi.

Puolustaja Colton Parayko puolestaan sanoi, että pelaajat ovat puhaltaneet hienosti yhteen hiileen eri kansalaisuuksista huolimatta. Hän ei omien sanojensa mukaan pysty edes tarkasti kertomaan, kuka joukkuekaveri on mistäkin kotoisin.

– Ei ole mitään muuria. Edustamme Team North Americaa. Tällä ei ole mitään tekemistä lippujen tai kansallisuuksien kanssa.