Moni ennätti ennen World Cupin alkua ihmetellä kahta yhdistelmäjoukkuetta. Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaat nuoret ja Team Europe veivät paikan maajoukkueiden edestä, tuomitsi moni ennakkoon.

Ja kenties osa vielä arvostelee nämä uudet tulokkaat, mutta varmaankin yhtä monen pää on kääntynyt lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa. Euroopan yhdistelmäjoukkue nimittäin tuli, vakuutti (3-0-voitto) USA:ta vastaan ja myös ihastutti.

Ihastuksesta kertoivat muun muassa monet reaktiot Twitterissä.

Ehkäpä hienointa Euroopan yhdistelmäjoukkueessa oli sen yhtenäisyys: vaikka pelaajia on kahdeksasta eri valtiosta, se ei paljoa jäällä näkynyt – ei ainakaan negatiivisesti. USA:n piti olla suuri suosikki ottelussa – vähintäänkin näistä kahdesta joukkueesta se yhtenäisempi -, mutta itse asiassa USA näytti paljon repaleisemmalta kuin sen vastustaja.

Sitoutuminen voi syntyä muualtakin kuin yhteisistä sävelistä

Jotenkin hullunkuriselta tuntuu nyt se, että ennen turnauksen USA:n valmentaja John Tortorella uhkasi penkittää pysyvästi ne, jotka jäävät istumaan kansallislaulun aikana. Euroopan yhdistelmäjoukkueella ei ole edes yhteistä hymniä.

Sitoutuminen voi syntyä joskus muualtakin kuin yhteisistä sävelistä ja sanoista. Tämän ainakin World Cupin avauspeli komeasti osoitti.

Tiesittekö muuten, että Team Europen luotsina on Englannin Valioliigan Southamptonin johtoportaasta tuttu Ralph Krüger? Ennakkoon joukkue näytti koostuvan turhan monesta eri palasesta, mutta USA-pelin perusteella nämä palat muodostavat yhdessä kauniin kuvan.

Krügerin joukkue maalaa kaunista huomenta, sillä nyt näyttää huomattavasti todennäköisemmältä, että Team Europe menee välieriin ja USA jää alkulohkoon.

Kuka olisi uskonut?

Team Europe pelasi tänään monien sympatiat puolelleen. Ja tarinasta on kirjoitettu vasta epilogi.