Yhdysvallat ei onnistunut kaivamaan tarvittavaa voittoa Kanadasta, vaan taipui lukemin 4-2. USA:lle yhden syöttöpisteen napauttanut kapteeni Joe Pavelski oli tietysti pettynyt ottelun lopputulokseen.

– Meidän piti vain lisätä enemmän tekemistä peliimme, mutta sitä ei tapahtunut. Meillä oli mahdollisuudet kääntää ottelu, mutta emme onnistuneet. Se on sääli, sillä tiedän kuinka paljon joukkueemme välitti toisistaan ja jatkosta. Siisti juttu tässä on huomata se, että tämä on muutakin kun joukkue. Niin moni ihminen välitti tästä ja sitoutui tähän porukkaan, Pavelski harmitteli lehdistölle ottelun päätyttyä.

USA:lla oli suunnitelma Kanadaa vastaan, mutta sen hyödyntäminen jäi puolitiehen.

– Suunnitelmamme oli päästä peliin täydellä höyryllä ja intensiteetillä. Mielestäni osittain onnistuimmekin siinä, saimme hyviä taisteluita maalin eteen ja tärkeän osuman. Tavoite oli löytää tapa voittaa ottelu, meillä oli hetki se, Pavelski kertoi.

– Tämä turnaus on lyhyt ja tässä korostuu se, että sinun on alettava heti voittaa otteluita. Et saa toisia mahdollisuuksia. Kun tämä peli oli edessämme, tiesimme ettei meillä ole toisia mahdollisuuksia tämän kanssa.

Uskoa omaan tekemiseen joukkueella vielä oli Pavelskin mukaan.

– Toivoa meillä oli vielä, kun peli oli kahden maalin erolla. Jos olisimme maalin saaneet se olisi ollut yhden maalin peli ja mitä ties silloin olisi voinut tapahtua. Katselimme koko ajan kelloa ja mietimme paljon meillä on aikaa nousta tasoihin. Se ei tapahtunut ja nyt katsotaan milloin saamme itsemme kokoon tästä.

Yhdysvallat kohtaa vielä Tsekin viimeisessä ottelussaan. Pavelski haluaa päättää turnauksen voittoon.

– Meidän pitää tutkia tämä peli ja katsoa mitä voimme ottaa mukaan tästä, Pavelski päätti.

Leijonat.com/Otto Palojärvi, Toronto