Kanada päätti alkulohkonsa World Cupissa kolmanteen voittoon, kun vastassa oli Eurooppa. Molempien varmistettua jo aiemmin jatkopaikkansa panoksena ei ollut kuin lohkovoitto. Ilman huippuvireistä Jaroslav Halakia Euroopan maalilla lukemat olisivat voineet olla Kanadan eduksi rumemmatkin kuin 4-1. Slovakki pysäytti ottelussa peräti 40 laukausta.

Kanada siirtyi johtoon jo alle viiden minuutin pelin jälkeen kapteeni Sidney Crosbyn yllätettyä Halakin vanhanaikaisella. Ero kasvoi avauserän viimeisellä minuutilla kahteen maaliin maalivahti Halakin virheen seurauksena. Euroopan veräjänvartija syötti kiekon suoraan Matt Duchenen lapaan, jonka syötöstä Kapteeni Vakavaksikin kutsuttu Jonathan Toews iski maalin edustalta 2-0-osuman.

Eurooppa pääsi toisessa erässä kavennuksella peliin mukaan. Tärkeän osuman laukoi Marian Hossa suoraan Anze Kopitarin syötöstä.

Euroopan maalista huolimatta hallinta pysyi Kanadalla. Viisi minuuttia ennen erätaukoa. Toews vapautui läpiajoon ja tarkka rannelaukaus ohitti Halakin. Osuma oli kanadalaissentterille illan toinen.

Kanada osui vielä kerran kolmannessa erässä. Toews tarjoili ja Logan Couture tälläsi loppunumeroiksi 4-1 Vaahteranlehtien eduksi.

Kanadan voitettua lohkon joukkue saa välierissä vastaansa joko Pohjois-Amerikan tai Venäjän. Eurooppa puolestaan kohtaa Ruotsin.