World Cupiin tuodut yhdistelmäjoukkueet ovat löytäneet paikkansa turnauksessa. Team Europe marssi omasta lohkostaan Kanadan jälkeen jatkoon. Team North America on tarjonnut kiekkoviihdettä koko rahalla. Nopeus ja äärimmäinen taitotaso tarjoavat katsojille silmäkarkkia.

Suomen turnaus on epäonnistunut, mutta sillä on vielä mahdollisuus vaikuttaa ties kuinka moneen asiaan alkulohkon viimeisessä kamppailussaan Venäjää vastaan. Mikäli itänaapuri voittaa, menee se Kanadaa vastaan välieriin, mutta jos Suomi ottaa pisteet, menee nuorten pohjois-amerikkalaisten ryhmä välierävaiheeseen.

Kanada vastaan Venäjä on historian luoma klassikko. Aleksandr Ovetškin vastaan Sidney Crosby -asettelu on herkullinen ja aiemmat Kanada Cupeista alkaneet kohtaamiset ovat legendaarisia.

Silti, minä tahtoisin uuden klassikko-ottelun aivan uusilla kasvoilla.

Suomen tulee voittaa, jotta nuoret saavat saumansa vaahteranlehtipaitoja vastaan. Kanada vastaan Team North America on jo ajatustasolla aikaisempien otteiden myötä turnauksen viihdyttävintä kiekkoa. Taitoa, nopeutta ja fyysisyyttä. Se olisi uuden ajan herkkupala, jota ajatellessaan ainakin vähintään pohjois-amerikkalaiset TV-tuottajat hierovat käsiään yhteen.

Ottelu loisi uutta vastakkainasettelua ja tukisi jääkiekon kasvua lajina. Crosby vastaan Connor McDavid olisi ainakin omasta mielestäni yhtä viihdyttävä kohtaaminen kun aiemmin mainittu asettelu Ovetskinia vastaan.

Muutenkin ottelu kuvastaisi vahdinvaihtoa. Kokeneet ja rutinoitunut Kanadan kärkikaarti, vastassaan jääkiekon tulevaisuus Pohjois-Amerikan osalta. Herkutelkaa sillä ajatuksella.

Leijonat, antakaa kaikkenne ja ottakaa voitto, uuden klassikon vuoksi.