Sekä ruotsalaiset että Pohjois-Amerikan nuorten kokoelmajoukkueen jäsenet ihastelivat keskinäistä kamppailuaan. Paljon vauhtia ja viihdykettä tarjonnut Team North American jatkoaikavoittoon 4-3 lukemin päättynyt ottelu oli upea katselukokemus.

Team North American päävalmentaja Todd McLellan sai ottelusta vaikuttavan jääkiekkokokemuksen.

– Dave Tippett, joka on valmentanut enemmän pelejä kuin koko valmennusryhmämme, ja minä. Meistä tuli faneja ottelussa. Huusi penkillä koko ajan ensin ”ei, ei, ei” ja heti perään ”mene, mene, mene”. Jatkuvasti aaltoilua päästä päähän ja järjetön energia tässä rakennuksessa, McLellan kuvaili ottelua Canoe.comille.

Postmedia Networkin Steve Simmons vertasi ottelun vauhtia 1980-luvun dynastia-ajan Edmonton Oilersiin ja Wayne Gretzkyn, Mark Messierin ja Jari Kurrin muodostamaan vauhtikiekkoon.

– Se on hyvä vertaus. Vauhti oli täysin kuin 1980-luvulta ja maalivahtipeli taas, erityisesti Henrik Lundqvistin, oli äärimmäisen modernia, McLellan hehkutti.

Ruotsin Henrik Sedinillä oli yksinkertainen vastaus henkeäsalpaavaan otteluun.

– En ole ollut koskaan tuollaisessa pelissä, Sedin totesi Canoe.comille.

Ruotsi matkaa välieriin saatuaan ottelusta pisteen. Team North American jatko selviää Suomi-Venäjä -ottelussa, jos Suomi voittaa, jatkavat nuoret turnaustaan.