World Cupin ensimmäinen finalisti selvisi, kun Kanada hoiteli Venäjän ensimmäisessä välierässä. Itänaapurimme kesti kaksi erää paineen, mutta Vaahteranlehtien kolme maalia kolmanteen erään toivat joukkueelle paikan loppuottelusta numeroin 5-3.

Kanadan ratkaisuroolissa ottelussa oli 1+2-tehot kerännyt kapteeni Sidney Crosby. Crosbyn tarjoiluista sai nauttia kaksi maalia iskenyt ketjukaveri Brad Marchand.

Kapteeni Crosby näyttää mallia

Kanada aloitti tasaisen alun jälkeen maalinteon seitsemännellä minuutilla puolustaja Dmitri Kulikovin karmean kiekonmenetyksen seurauksena. Kiekon riisti kapteeni Crosby, joka ohitti maalivahti Sergei Bobrovskin komealla harhautuksella.

1-0-osuman jälkeen Kanadalla sai kaksi läpiajoa kasvattaa lukemia, mutta Bobrovski torjui molemmat. Kokonaisuudessaa venäläisvahdille kertyi torjuntoja avauserään peräti 15 kappaletta.

Venäjä hetkellisesti peliin mukaan

Venäjä tasoitti pelin toisen erän kahdeksannella minuutilla. Nikita Zaitsev löi kiekon ränniin, jonka seurauksena Vladislav Namestnikoville ja pikkumustan poimineelle Nikita Kutšeroville avautui 2vs1-hyökkäys. Kutšerov päätti ratkaista itse upottamalla tarkan rannelaukauksensa Carey Pricen selän taakse.

Tasoitus herätti Venäjän pelin eteen ja toisen erän loppuhetkillä Evgeni Kuznetsov napautti kiekon maalinedustalta sisään. Syötön Venäjän johto-osumaan tarjoili Ivan Telegin.

Venäjä ei kuitenkaan päässyt tauolle johdossa, sillä Kanada kuittasi lähes välittömästi. Crosby tarjoili ja Marchand tälläsi suoraan kapteenin syötöstä tasoituksen.

Päätöserän täystyrmäys

Kolmas erä alkoi vauhdilla, kun Marchand rankaisi uudestaan. Rannelaukaus yllätti kaukaa Bobrovskin. Syötön tähänkin maaliin jakoi Crosby.

Marchandin maali sai Kanadan pelin jälleen eloon. Vain neljä minuuttia myöhemmin Andrei Markov jätti maalinedustalla Corey Perryn aivan vapaaksi ja laiturilla oli helppo työ lyödä 4-2-osuma juuri torjunnan tehneen Bobrovskin taakse.

Kanadan maalit olivat Venäjälle lopun alkua. Kolmannen erän puolivälissä John Tavares rokotti vastaiskusta ja Vaahteranlehdet johtivat jo 5-2.

Venäjä kavensi vielä viimeisillä sekunneilla Artemi Panarinin maalilla eron kahteen maaliin. Aika kuitenkin oli jo lopussa ja näin Kanada finaaliin lukemin 5-3.

World Cupin toinen finalisti selviää huomenna, kun Ruotsi ja Eurooppa iskevät yhteen omassa välieräparissaan. Ottelu alkaa kello 20:00 Suomen aikaa.