World Cup palasi tänä vuonna 12 vuoden tauon jälkeen kiekkokalenteriin. Nyt vahvistui, että parhaillaan käynnissä olevaa huipputurnausta aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa.

NHL:n komissaarin Gary Bettmanin mukaan World Cup tullaan lisäämään liigan viralliseen kansainväliseen kalenteriin. Vielä ei ole selvää, miten usein turnaus tullaan järjestämään.

– Nyt voi sanoa, että World Cupeja tullaan järjestämään säännöllisesti. Emme ole vielä päättäneet pelaajayhdistyksen kanssa, tuleeko aikaväli turnausten välillä olemaan neljä, kolme vai viisi vuotta, Bettmann kommentoi World Cupin verkkosivuilla.

World Cupissa olivat tänä vuonna mukana Euroopan pienmaista ja Pohjois-Amerikan nuorista koostuvat sekajoukkueet. Vielä ei ole selvää jatketaanko samalla formaatilla tulevaisudessa. Aiemmin mukana oli pelkästään maajoukkueita.

Sekajoukkueista Eurooppa on mukana myös tämän vuoden turnauksen finaalissa. Bettman näkeekin uusien joukkueiden mukaantulon onnistuneena ratkaisuna.

– Vuoden takaisista lukuisista epäilyistä huolimatta konsepti toimi varsin hyvin. Team Europe ja Team North America olivat myös kilpailullisempia, mitä seitsemäs ja kahdeksas maa olisivat olleet. Konsepti ei kuitenkaan ole välttämättä ensi kerralla samanlainen. Emme ole vielä päättäneet sitä, Bettmann selvensi.