Eurooppalaisen yhdistelmäjoukkueen lähtökohdat turnaukseen eivät olleet mairittelevat. Joukkue pääsi harjoittelemaan yhdessä vain hetken, kun suuri osa pelaajista oli edustamassa omaa maataan olympiakarsinnoissa.

Joukkueella ei ollut historiaa, eikä tietoa tulevaisuudesta. Kukaan ei uskonut, että kahdeksan eri maan pelaajista koostuva joukkue voisi menestyä World Cupissa.

Toisin kävi. Joukkue eteni finaaleihin, jossa se haastoi Kanadan tosissaan. Team Europe hävisi, mutta kaatui saappaat jalassa.

– Tiesimme koko ajan, että meillä on hyvä joukkue. Kaikki vain nauroivat meille. En tiedä miksi, hyökkääjä Frans Nielsen oli sanonut liikuttuneena medialle hävityn toisen finaalin jälkeen World Cupin virallisen sivuston mukaan.

Nielsenin liikuttuminen kertoo, että joukkueessa vallitsi hyvä henki. Kaikki puhalsivat yhteen hiileen, vaikka eivät saaneetkaan edustaa turnauksessa omaa maataan.

– En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Kuinka 23 miestä vain tulevat niin hyvin toimeen ja pelaavat niin hyvin yhdessä.

– Tulen muistamaan tämän turnauksen lopun elämääni, Nielsen sanoi.

Joukkueen valmentaja Ralph Krueger jakoi tunnustusta suojateilleen katkeran tappion jälkeen.

– He pelasivat sydämensä kyllyydestä. On äärimmäisen kivuliasta nähdä finaalin lopputulos, hän sanoi.

– Mutta me teimme finaalista jännittävän, mitä kukaan ei uskonut etukäteen.