Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen joutuu pohtimaan mielenkiintoista maalivahtiongelmaa: joukkueella on liikaa hyviä veräjänvartijoita.

Venäläisen Sergei Bobrovskin otteet World Cupissa olivat sitä luokkaa, että hän noussee takaisin NHL:n parhaimpien maalivahtien joukkoon. Maalivahtikuvio Bobrovskin takana on sen sijaan erittäin mielenkiintoinen, ja yksi osa tätä palapeliä on suomalainen Joonas Korpisalo.

Puckprose.com-sivusto ruotii Columbuksen maalivahtitilannetta. Curtis McElhinneyn sopimus nostaisi miehen joukkueensa kakkosvahdiksi, vaikka Korpisalo loistikin Bobrovskin paikkaajana viime kaudella, kun venäläisvahti toipui loukkaantumisesta. Lisäksi joukkueessa on Anton Forsberg, jonka nenän edestä suomalaisvahti nappasi Bobrovskin tuurauskeikan. Toisaalta ruotsalainen Forsberg jätti Korpisalon varjoonsa AHL:n puolella, kun miesten edustama Lake Erie Monsters eteni AHL:n mestariksi. Soppaan voidaan viidentenä nimenä heittää toinen ruotsalaisvahti Oscar Dansk, joka pelaa lainalla ruotsalaisessa Rögle BK:ssa.

Kilpailutilanteen myötä Columbus saattaa jopa päätyä myymään 22-vuotiaan Korpisalon, sillä nuoren vahdin penkittäminen tekee hallaa uralle. Forsberg on samassa tilanteessa. Joka tapauksessa näyttää siltä, että kaksikko kannattaa hajottaa: mikäli molemmat pelaavat AHL:n puolella, toinen ajautuu väkisinkin kakkosvahdiksi eikä täten saisi kerrytettyä arvokkaita peliminuutteja.

Yhtenä vaihtoehtona kuvion ratkaisuun ehdotetaan pakettitreidausta, jossa toisen maalivahtilupauksen kanssa vaihdettavaksi päätyisi kokenut hyökkääjä Scott Hartnell.