Jääkiekon himoituimman pokaalin viime vuonna voittaneen Pittsburgh Penguinsin tilanne näyttää hyvältä ennen reilun viikon päästä alkavaa NHL-kautta, sillä joukkueen kokoonpano ei ole juurikaan muuttunut viime kaudesta.

Suomalaisista Penguinsin takalinjoilla luutii puolustaja Olli Määttä, jonka asema joukkueessa vaikuttaa melko mukavalta ainakin Real Sportin kokoonpanoennakon perusteella.

Amerikkalaismedia uskoo Määtän puolustavan joukkueensa kakkoskentässä Trevor Daleyn kanssa. Kakkosketjun hyökkäystrion muodostanee kolmikko Conor ShearyJevgeni MalkinPhil Kessel, joten Määtällä on oiva mahdollisuus päästä myös hyville tehopisteille.

Suomalaispuolustajan viime kausi sujui hieman alavireisesti odotuksiin nähden. Pakkipari Daley pystynee kuitenkin tukemaan Määttää erinomaisesti etenkin hyökkäyspelin suhteen, joten suomalainen saattaa hyvinkin yltää omalle tasolleen ensi kaudella. Määtässä on valtavasti potentiaalia, ja vahvasti mennyt viime kauden loppu enteilee hyvää.

Penguins aloittaa NHL-kautensa 13. lokakuuta kotiottelulla Washington Capitalsia vastaan.