Unkari, Etelä-Korea ja Hollanti – tiesitkö, että näissäkin maissa on suomalaiskiekkoilijoita?

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Mistä kaikkialta voi löytää suomalaisia jääkiekkoilijoita? Kotimaan lisäksi mieleen tulevat nopeasti Ruotsi, Venäjä ja Pohjois-Amerikan valtiot, mutta suomalaispelaajiin voi niiden lisäksi törmätä ainakin 15 maassa.

Asia selviää Leijonat.fi-sivun julkaisemasta listasta niistä suomalaisista, jotka pelaavat jääkiekkoa kotimaan ulkopuolella kaudella 2016-2017. Listassa on mukana useita valtioita, joita ei perinteisesti ole pidetty jääkiekkomaina.

Keski-Euroopassa on tunnetusti omat kiekkosarjansa. Saksan ja Sveitsin liigoissa pelaa useita suomalaisia, mutta myös Hollannista ja Itävallasta löytyy yksi suomalaispelaaja. Hollantilaista Limburg Eaters -joukkuetta edustaa hyökkääjä KalPa-kasvatti Joonas Huovinen ja kuusinkertaisen Itävallan mestarin Villacher SV:n paidassa pelaa niin ikään KalPa-taustainen Mikko Jokela.

Puola ja Unkari lienevät meille tunnetumpia jalkapallosta kuin jääkiekosta. Molemmissa maissa saa kuitenkin ihailla suomalaiskiekkoilijoiden peliä: Juhamatti Hietamäki ja Jarkko Leppänen pelaavat Unkarissa monikansallista MOL Liga -sarjaa, ja Puolan jääkiekkoliigassa kiekkoilevat Jarkko Huttunen, Joni Haverinen ja Jarmo Jokila.

Myös Aasiassa suomalaista osaamista

KHL-liigaan liittyi täksi kaudeksi mukaan kiinalaisjoukkue Kunlun Red Star, jonka pelaajista suuri osa on suomalaisia. Mukana ovat muun muassa Kärppien ja Tapparan maalilla Suomen-mestaruudet voittanut Tomi Karhunen sekä vuoden 2011 maailmanmestari Anssi Salmela.

Kiina ei kuitenkaan ole ainoa Aasian maa, jossa on suomalaisväriä kaukalossa. KalPa-lähtöinen puolustaja Mikko Kukkonen pelaa Etelä-Koreassa Asia League -sarjaa High1-nimisessä joukkueessa.

Edellä mainittujen maiden lisäksi suomalaispelaajien otteita pääsee näkemään muun muassa Norjassa, Tanskassa, Slovakiassa ja Kroatiassa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS