Unkari, Etelä-Korea ja Hollanti – tiesitkö, että näissäkin maissa on suomalaiskiekkoilijoita?

© Kuva: Getty Images

Mistä kaikkialta voi löytää suomalaisia jääkiekkoilijoita? Kotimaan lisäksi mieleen tulevat nopeasti Ruotsi, Venäjä ja Pohjois-Amerikan valtiot, mutta suomalaispelaajiin voi niiden lisäksi törmätä ainakin 15 maassa.

Asia selviää Leijonat.fi-sivun julkaisemasta listasta niistä suomalaisista, jotka pelaavat jääkiekkoa kotimaan ulkopuolella kaudella 2016-2017. Listassa on mukana useita valtioita, joita ei perinteisesti ole pidetty jääkiekkomaina.

Keski-Euroopassa on tunnetusti omat kiekkosarjansa. Saksan ja Sveitsin liigoissa pelaa useita suomalaisia, mutta myös Hollannista ja Itävallasta löytyy yksi suomalaispelaaja. Hollantilaista Limburg Eaters -joukkuetta edustaa hyökkääjä KalPa-kasvatti Joonas Huovinen ja kuusinkertaisen Itävallan mestarin Villacher SV:n paidassa pelaa niin ikään KalPa-taustainen Mikko Jokela.

Puola ja Unkari lienevät meille tunnetumpia jalkapallosta kuin jääkiekosta. Molemmissa maissa saa kuitenkin ihailla suomalaiskiekkoilijoiden peliä: Juhamatti Hietamäki ja Jarkko Leppänen pelaavat Unkarissa monikansallista MOL Liga -sarjaa, ja Puolan jääkiekkoliigassa kiekkoilevat Jarkko Huttunen, Joni Haverinen ja Jarmo Jokila.

Myös Aasiassa suomalaista osaamista

KHL-liigaan liittyi täksi kaudeksi mukaan kiinalaisjoukkue Kunlun Red Star, jonka pelaajista suuri osa on suomalaisia. Mukana ovat muun muassa Kärppien ja Tapparan maalilla Suomen-mestaruudet voittanut Tomi Karhunen sekä vuoden 2011 maailmanmestari Anssi Salmela.

Kiina ei kuitenkaan ole ainoa Aasian maa, jossa on suomalaisväriä kaukalossa. KalPa-lähtöinen puolustaja Mikko Kukkonen pelaa Etelä-Koreassa Asia League -sarjaa High1-nimisessä joukkueessa.

Edellä mainittujen maiden lisäksi suomalaispelaajien otteita pääsee näkemään muun muassa Norjassa, Tanskassa, Slovakiassa ja Kroatiassa.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.