Suomalaishyökkääjä Patrik Laine on päässyt vihdoin sopeutumaan pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin ja pieneen kaukaloon, sillä hänen seurajoukkueensa, Winnipeg Jetsin, harjoitusleiri on täydessä tohinassa.

Vaikka Jets saikin varata kesän draft-tilaisuudessa toisella vuorollaan Laineen, oli seuran viime kauden taival murheellista seurattavaa. Jetsin GM:nä toimiva Kevin Cheveldayoff näkee nyt kuitenkin valoa tunnelin päässä, kiitos juuri Laineen.

– Vaikka kausi meni miten meni, oli lopputulemana kuitenkin sellaisen pelaajan varaaminen, josta olemme todella innoissamme, Cheveldayoff kertoi Fox Sportsille.

– Prosessi kakkosvarauksen saamiseksi oli tuskallinen. Olimme kuitenkin onnekkaita varaustilaisuuden arvonnassa, kun saimme toisen vuoron. Kun saat mahdollisuuden varata Patrik Laineen kaltaisen pelaajan, tulee tämä nopeuttamaan meidän prosessiamme kohti menestyvää organisaatiota.

Lainetta on ehditty vertaamaan monessakin eri mediassa venäläiseen supertähteen, Aleksander Ovechkiniin. Erona heidän välillään on kuitenkin se, että Ovechkin joutui kannattelemaan Washington Capitalsia tulokaskaudellaan käytännössä yksin, kun Laineen tukena ovat taasen esimerkiksi Blake Wheeler, Mark Scheifele, Bryan Little ja Dustin Byfuglien.

– Sillä on paljon merkitystä, Cheveldayoff sanoi.