Yahoo Sports Canada on tehnyt oman NHL-ennakkonsa liigan kanadalaisten joukkueiden osalta. Sivusto käy jutussaan läpi jokaisen seuran niin sanotun ”X-Factorin” – eli pelaajan, joka tulee olemaan ensi kaudella joukkueen menestyksen kannalta tärkeä palanen.

Vancouver Canucksin X-Factor on Loui Eriksson, Calgary Flamesin Johnny Gaudreau, Toronto Maple Leafsin Mitch Marner, Montreal Canadiensin Carey Price, Edmonton Oilersin Jordan Eberle ja Ottawa Senatorsin Craig Anderson. Kovia nimiä siis jokainen.

Sitten on vielä NHL:n seitsemännen seuran, Winnipeg Jetsin, X-Factor, joka on suomalaishyökkääjä Patrik Laine. Kunnianosoitus on siis valtaisa, kun katsoo ylempänä olevia pelaajia.

– Jets sai onnekseen toisen varausvuoron, jonka he käyttivät Liigan (pudotuspelien) ja MM-kisojen arvokkaimpaan pelaajaan. Älkää odotelko Teemu Selänteen tulokaskauden kaltaisia maalimääriä, mutta Laine tulee tästäkin huolimatta olemaan kiehtova pelaaja, sivusto perusteli valintaansa.