Faktat tiskiin Patrik Laineesta – ennustus ensimmäisestä NHL-kaudesta

© Kuva: Getty Images

Suomen eittämättä kirkkaimpiin kruununjalokiviin tulevaisuuden, kuten myös nykyhetken, osalta kuuluva Patrik Laine on alusta alkaen jakanut voimakkaasti mielipiteet kahtia. Toisia tympäisee suomalaisnuorukaisen itsevarmat kommentit ja toiset taas ylistävät huimaa laukausta.

Tästä kahtiajakautuneesta kastista ne ”epäilijät” ovat saaneet bensaa liekkeihin, kun harjoitusotteluissa meno on ollut tahmeaa ja tehopisteitä ei ole syntynyt. Farmi-huudot ovat raikanneet etenkin somessa ja tapparakasvattia on huudeltu yliarvostetuksi.

TORONTO, ON - SEPTEMBER 20: Patrik Laine #29 of Team Finland skates against Team Sweden during the World Cup of Hockey tournament at the Air Canada Centre on September 20, 2016 in Toronto, Canada. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)
Patrik Laineelta on lupa odottaa paljon, mutta alku saattaa olla nihkeä. Kuva: Getty Images

Todellisuus on kuitenkin se, että Laine on vasta NHL-uransa alkutaipaleella. Hän ei ole pelannut vielä ainoatakaan virallista NHL-ottelua ja siitä huolimatta hänet ollaan asetettu jo tuomiolle.

Leijonat.comin toimitus arvioi suurimpien suomalaislupausten ensimmäiset NHL-kaudet. Ensimmäiseksi tarkastellaan, minkälaista tuhoa Laine tekee ensimmäisellä kaudellaan.

Nihkeä alku – ja sitten...

Kuten World Cup osoitti, on Laineella vielä paljon opittavaa pienen kaukalon saloista. Aikaa kuitenkin on, ja tätä on kesästä saakka hokenut myös joukkueen päävalmentaja Paul Maurice. Parin viikon hiljaiset jaksot ovat siis luvallisia – jopa odotettuja – eivätkä ne tule 18-vuotiaan Laineen asemaa heikentämään.

Myöskään Laineen lähettämisessä alkukauden aikana AHL:ään ei ole mitään väärää. Se voisi olla jopa perusteltua, sillä NHL:n farmisarjassa saa kuitenkin selkeästi enemmän asioita anteeksi ja alkuun niitä anteeksipyydeltäviä virheitä tulee satavarmasti.

Tosiasia on kuitenkin se, että yhden jääkiekkomaailman vaarallisimmista laukauksista omaava suomalaisässä tulee NHL:n valloittamaan ja pelaamaan valtaosan kaudesta 2016-17 ylhäällä. Ja kun mies pääsee isoon rooliin, myös tehopisteitä voidaan odottaa.

SAN JOSE, CA - JUNE 06: Top Prospect Patrik Laine speaks during media availability for the 2016 NHL Draft Top Prospects prior to Game Four of the 2016 NHL Stanley Cup Final at SAP Center on June 6, 2016 in San Jose, California. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)
Laine on antanut ammattilaisen elkein haastatteluita Pohjois-Amerikan medialle. Kuva: Getty Images

Ennuste tehopisteistä

Laine saattaa piipahtaa AHL:n puolella, mutta pelaa 55-70 runkosarjaottelua NHL:n puolella. Alkuun saattaa olla tahmeaa, mutta suomalaisnuorukaiselta on lupa odottaa loppujen lopuksi 20 runkosarjamaalin rikkomista. Ja, kun tässä nyt on tarkoituksena esitellä tarkka pistelukema, niin sanottakoon seuraavat valistuneet arviot:

Ottelumäärä: 55-70 NHL-runkosarjaottelua
Tehopisteet: 23 maalia + 13 syöttöä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.