Calgary Flames jätti kylmästi Lauri Korpikosken ilman pysyvää NHL-sopimusta, vaikka kokeneen suomalaishyökkääjän otteet seuran harjoitusleirillä vakuuttivatkin.

30-vuotiaan suomalaislaiturin ehdottomat vahvuudet ovat luistelussa ja alivoimapelaamisessa. Näitä avuja hän hyödynsi myös Flames-paidassa pelaamissaan harjoitusotteluissa, joten ei ollut mikään ihme, että pöydälle sateli sopimustarjouksia.

Useiden lähteiden mukaan monet KHL-seurat olivat ”Korpedon” kintereillä, mutta miehen omat katseet olivat koko ajan taalakaukaloissa.

Vihdoin mahdollisuus voittaa

Lopulta Korpikoski sai haluamansa, kun Dallas Stars kiinnitti hänet.

– Lauri on kokenut ja kurinalainen pelaaja, jonka luistelu istuu erittäin hyvin joukkueemme nopeuteen, Starsin GM:nä toimiva Jim Nill hehkutti seuran tiedotteessa.

– Hän on todella monipuolinen pelaaja, joka pystyy tappamaan jäähyjä. Hän tuo lisäksi vaadittua syvyyttä hyökkäysosastollemme.

Korpikosken sopimus on yksivuotinen, yksisuuntainen ja arvoltaan miljoona dollaria.

Stars lukeutuu lähes kaikkien asiantuntija-arvioiden mukaan kauden 2016-17 suurimpiin mestarisuosikkeihin. Kyseessä on siis Korpikoskelle NHL-uran ensimmäinen sauma oikeasti taistella siitä kaikkein kirkkaimmasta, Stanley Cup -voitosta.