Nashville Predatorsin organisaatiossa pelaava Juuse Saros lukeutuu suomalaisen maalivahtituotannon kirkkaimpiin nimiin, näkee The Hockey Writers.

Kyseinen julkaisu korostaa artikkelissaan sitä, miten NHL:stä on tulossa isokokoisten maalivahtien taistelutanner. Mutta vaikka Saros on pienempikokoinen kuin yksikään NHL:n aloittava maalivahti, ei sitä nähdä ongelmana.

The Hockey Writers toteaa Saroksen maailmanluokan atleettisuuden korvaavan puuttuvan koon. Samalla HPK-kasvatin nähdään olevan melkoisesti edellä sitä kehityskäyrää, jossa 21-vuotiaat maalivahdit normaalisti ovat.

”Nyt jo keskusteluissa mukana”

Juuse Saros aloittaa nyt toisen kautensa Pohjois-Amerikassa. Hänellä on allaan loistava viime kausi AHL:ssä, mikä nosti hänet mukaan keskusteluihin Predatorsin kakkosvahdin tontin suhteen.

Toistaiseksi hieman kokeneempi Marek Mazanec kiilasi suomalaisen edelle, Predatorsin kakkosvahdiksi, mutta tulevaisuus näyttää The Hockey Writersin mukaan todella valoisalta.

Tulevalla kaudella Pekka Rinne on edelleen petopaitojen ykkösvahti, mutta samalla kyseinen lehti korostaa Saroksen olevan paljon pidemmällä kehityksessään kuin kukaan olisi osannut ennustaa.