Winnipeg Jets on NHL:n neljänneksi nuorin joukkue, sillä sen keski-ikä on ainoastaan noin 26 vuotta. Seuran kokoonpano koostuu pääasiallisesti alle 30-vuotiaista pelaajista.

Jetsin nuorimmat pelaajat ovat Patrik Laine (18 v.) sekä entinen yliopistotähti Kyle Connor (19 v.). Nuoruudestaan huolimatta molemmat pelaajat onnistuivat raivaamaan tiensä Jetsin aloittavaan kokoonpanoon, mikä ei ole jokapäiväistä hommaa.

– Me uskomme heihin. He ovat kaukalossa kykeneväisiä moniin asioihin, mutta tätä tulee rajoittamaan se, että he tulevat pelaamaan ensi kaudella raavaita miehiä vastaan, seuran päävalmentajana toimiva Paul Maurice kertoi The Hamilton Spectatorille.

Menestystä luvassa – mutta ei vielä

Jets on kuitenkin loistava kasvualusta nuorille pelaajille. Siellä heille annetaan aikaa, eikä farmiin lähettäminen ole suinkaan vaihtoehdoista ensimmäinen, jos peli ei lähdekään kulkemaan halutulla tavalla.

– Minun on oltava vain enemmän kärsivällinen sen suhteen, mitä odotan heiltä. Ehkä he onnistuvatkin nopeasti, mutta se tulee olemaan todellinen haaste.

Jets on Laineen ja Connorinkin jälkeen todella lahjakas nuori joukkue, sillä sen riveissä pelaavat esimerkiksi myös Nikolaj Ehlers sekä kapteenistoonkin valittu 23-vuotias Mark Scheifele. Seuran veteraaniosastoon kuuluva tähtipuolustaja Dustin Byfuglien pyytääkin faneilta kärsivällisyyttä.

– Antakaa meille aikaa kehittyä ja kasvaa yhtenäiseksi joukkueeksi. He eivät kasva NHL:n supertähdiksi yhdessä yössä, Byfuglien sanoi.