Winnipeg Jetsin suomalaislupaus aloitti NHL-uransa väkevästi. Jo ensimmäinen NHL-peli osoitti, että turhaan 18-vuotiaasta ei ylisanoja lausuta.

Patrik Laine pelasi Carolina Hurricanesia vastaan kaikkiaan 18 minuuttia ja 27 sekuntia, mutta ottelun alku oli suomalaiselta vaikeampaa. Laineella kestää vielä aikansa ennen kuin hän tottuu täysin erilaiseen tempoon – rapakon takana kun liikaa aikaa eikä tilaa yksinkertaisesti ole.

Erilainen pelinopeus näkyi varovaisuutena puolustuspäässä, ja alkuun myös pienenä hapuiluna hyökkäyksissä. Se, että tottuminen vie Laineelta aikansa, on tietysti täysin luonnollista.

WINNIPEG, MANITOBA - OCTOBER 13: Patrik Laine #29, playing his first NHL game, of the Winnipeg Jets hits Noah Hanifin #5 of the Carolina Hurricanes during NHL action on October 22, 2016 at the MTS Centre in Winnipeg, Manitoba. (Photo by Jason Halstead /Getty Images)
Patrik Laine pelasi fyysisesti. Ja pari kertaa nuorukaisen taklaus osui painavasti. Kuva: Getty Images

Toisaalta Laine antoi myös näytteitä fyysisyydestään, ominaisuudesta, jota varmasti Winnipegissä osataan niin ikään arvostaa. Jo toisessa vaihdossa Laine kävi antamassa hyvän niitin, ja pääsi hän myös samaisessa vaihdossa maalintekoakin koittamaan.

Vielä tuossa kohtaa ei ollut kuitenkaan Laineen aika.

Avut hyötykäyttöön

Jets sai ensimmäisessä erässä 5-3-ylivoiman, mutta tässä vaiheessa 18-vuotiasta ei jäälle käsketty. Sen sijaan vastuuta tuli myöhemmin 2. erässä aloittavassa YV-kentällisessä.

Oikeastaan mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin myös Laine pelasi. Ja samassa suhteessa Laineen vastuu kasvoi. Jos Laineesta halutaan kaikki irti, on myös roolin oltava suuri. Se on selvä.

Ja sen tietää onneksi myös Jets-valmentaja Paul Maurice.

Tämän ottelun perusteella – ja vieläpä annettujen näyttöjen perusteella – vastuuta tullaan varmasti tarjoamaan. Jo se, että Maurice laittoi Laineen, rookien, loppuhetkillä hakemaan tasoitusta, kertoo kaiken oleellisen luottamuksesta.

WINNIPEG, MANITOBA - OCTOBER 13: Patrik Laine #29, playing his first NHL game, of the Winnipeg Jets celebrates scoring his first NHL goal against the Carolina Hurricanes during NHL action on October 22, 2016 at the MTS Centre in Winnipeg, Manitoba. (Photo by Jason Halstead /Getty Images)
Patrik Laine vastasi huutoon. Kuva: Getty Images

Ja se, että Laine vastasi huutoon, kertoo kaiken oleellisen nuorukaisen potentiaalista. Terävällä rannelaukauksella syntynyt maali 3. erässä oli Lainetta parhaimmillaan!

Tuskin Laine olisi voinut paremmin debyytissään onnistua. Kouluarvosana on pakko olla kiitettävää luokkaa, sanotaan sitten vaikka 10-.

Ja eiköhän se miinus pois pyyhkiydy, kun kausi etenee pidemmälle.

Patrik Laineen tilastot Carolina-pelistä

jääaika: 18.27
tehot: 1+1
+/- 0
laukaukset: 2