NHL-puolustajille 20 minuutin peliaika ottelussa on peruskauraa, mutta samaa ei voida sanoa hyökkääjistä. Tämä pienoinen ihme nähtiin kuitenkin viime yönä, kun Minnesota Wildin Mikko Koivu kirjautti itselleen jääajaksi 20 minuuttia 20 sekuntia.

Lukema on luonnollisesti todella kova, mutta Koivu on jo ehtinyt tottumaan runsaaseen peliaikaan. Hänen kovin suorituksensa nähtiin kaudella 2008-09, kun hän kiekkoili keskiarvolta 21:29 minuuttia. Koivu on rikkonut 21 minuutin rajapyykin myös kahdella toisellakin kaudella.

Myös Laine lähellä

Vaikka Patrik Laine on vasta 18-vuotias nuorukainen, joka pelasi viime yönä NHL-uransa toisessa ottelussa, on hänelle annettava vastuu todella suurta. Suomalainen nimittäin kirjautti peliajakseen 19 minuuttia 39 sekuntia.

Kaksi muuta Winnipeg Jets -hyökkääjää laittoivat kuitenkin vielä paremmaksi, sillä Mark Scheifele pelasi ottelussa uskomattomat 22:26 ja Blake Wheeler 21:19 minuuttia.

Vaikka Laine ei saanutkaan ottelussa tehopisteitä, oli hänen tehotilastonsa – tappiosta huolimatta – +2.