Winnipeg Jetsin ja Edmonton Oilersin välistä alumni-ottelua, joka pelataan ulkojäillä, on odotettu jo pitkään. Itse asiassa siitä päivästä lähtien, kun molempien joukkueiden kokoonpanot julkistettiin.

Vai etkö itse odottaisi Teemu Selänteen, Teppo Nummisen, Jari Kurrin, Wayne Gretzkyn, Mark Messierin ja Esa Tikkasen kaltaisten pelaajien näkemistä kaukalossa?

WINNIPEG, CANADA - DECEMBER 17: Teemu Selanne of the Anaheim Ducks greets fans as he leaves to take the bus to the MTS Centre outside the Fairmont Hotel in downtown Winnipeg on December 17, 2011 in Winnipeg, Manitoba, Canada. Selanne and the Anaheim Ducks are set to play against the Winnipeg Jets tonight at the MTS Centre. This is the first time Selanne has returned to play hockey in Winnipeg, where he began his NHL hockey career with the original Winnipeg Jets in 1992. He was traded in 1996. (Photo by Marianne Helm/Getty Images)
Teemu Selänne on pitänyt itsensä todella hyvässä kunnossa myös peliuran jälkeen. Lisäksi hän on edelleen valtaisa fanien suosikki Winnipegissä. Kuva: Getty Images

Satavarmasti odottaisit.

Ylivoimainen, ylivoimaisempi, Teemu

Teemu Selänteen entinen joukkuekaveri Winnipeg Jetsin vuosilta, puolustaja Jim Kyte, sen jo oikeastaan totesi: aivan kuten takavuosina, strategia lepää Finnish Flashin loistamisen harteilla.

– Anna kiekko Teemulle, kuului Kyten suunnitelma otteluun.

Vaikka kyse onkin osittain humoristisesta kommentista, on siinä mukana myös melkoinen totuuden siemen. Tosiasia nimittäin on se, että suomalaislegendan uran päätöksestä on kulunut ainoastaan kaksi kautta.

Jere Lehtinen täydellinen esimerkki

Olin itse etuoikeutetussa asemassa, kun NHL:n viime työsulun aikana Suomen ja Ruotsin entiset pelaajalegendat kohtasivat Karjala-turnauksen yhteydessä.

marko-ollonqvist_lehtinenjere20161018
Jere Lehtinen oli ylivertainen parin vuoden takaisessa Alumni-ottelussa. Kuva: Marko Ollonqvist

Tuolloin Jere Lehtinen oli yksi leijonapelaajista ja hän oli selkeästi ottelun paras pelaaja. Herranjestas, Lehtisen meno näytti jopa siltä, että hän olisi voinut hypätä suoraan pelaamaan Liigaa.

Mikä sitten oli Jeren salaisuus? Itse asiassa kaksi asiaa. Ensinnäkin hänen pelivuosistaan oli kulunut ainoastaan se pari kautta – paljon vähemmän kuin valtaosalla muista pelaajista – ja toisekseen hän oli pitänyt itsensä huippukunnossa.

Nyt nuo molemmat asiat pätevät Selänteeseen.

Toki vastassa on Gretzkyn, Kurrin, Tikkasen ja Paul Coffeyn kaltaisia nimiä, mutta Teemuun verrattuna he ovat melkoisia papparaisia. Niinpä Selänne tulee dominoimaan.

Ottelu onkin äärimmäisen hieno nähdä ja voi, kun sen voisi kokea paikan päällä. On nimittäin huikeaa todistaa, että miten lähellä Teemu tulee edelleen olemaan pelaajana huippuvuosiaan.