Entisen supertähden, Teemu Selänteen, oma tulokaskausi Winnipeg Jetsin riveissä oli uskomaton, sillä tuolloin 22-vuotias nuorukainen teki 76 maalia 84 runkosarjaottelun aikana.

Jääkiekko oli tuolloin täysin eri laji, mutta Jetsin nykyinen suomalaistulokas Patrik Laine on vielä neljän ottelun jälkeen kyseisessä maalitahdissa – itse asiassa hiukan ylikin. Hän on nimittäin tehnyt neljään otteluun jo neljä maalia.

76 maalia olisi uskomaton suoritus keneltä tahansa nykyiseltä kiekkoilijalta. Käytännössä mahdoton. Itse Selänne on kuitenkin sitä mieltä, että Laineella on mahdollisuudet rikkoa hänen ennätyksellinen maalimääränsä.

Wayne Gretzky sanoi kerran, että kaikki ennätykset on tehty rikottaviksi. 76 maalia on toki paljon. Tärkeä asia on pysyä terveenä, sillä loukkaantumisiin ei ole aikaa. Se on myös nykyaikana pelaajien suurin haaste; pysyä terveenä koko kauden ajan.

– Hänellä on kaikki eväät tehdä 76 osumaa – tai ainakin todella paljon maaleja. Se ei tule olemaan helppoa, sillä saat ainoastaan yhden mahdollisuuden. Ne ovat kuitenkin vain numeroita ja olen innoissani, että hänellä menee hyvin. Aion seurata hänen tekemistään tarkasti.