Kommentti: Aika päästää Julius Honka irti – nyt herätys siellä Dallasissa!

© Kuva: Getty Images

Siinä, missä Dallas Starsin puolustajat NHL:n puolella ovat olleet varsin tehottomia, on seuran huippulupaus Julius Honka mättänyt AHL:n puolella pisteitä.

Itse asiassa niitä pisteitä on syntynyt niin paljon, että nuori suomalainen johtaa AHL:n puolustajien pistepörssiä. Honka on pelannut kuluvalla kaudella farmissa kuusi ottelua ja nakuttanut niissä vakuuttavat tehot 1+5.

Kun taas sitten katsotaan Dallas Starsin puolustusosastoa NHL:n puolella, hiljaista on ollut. Itse asiassa niin hiljaista, että kahdella syöttöpisteellä irtoaa seuran sisäisen puolustajapörssin ykkössija.

LAS VEGAS, NV - OCTOBER 07:  Adrian Kempe #39 of the Los Angeles Kings and Julius Honka #6 of the Dallas Stars grab each other as referees move in to separate them during their preseason game at T-Mobile Arena on October 7, 2016 in Las Vegas, Nevada. Dallas won 6-3.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Julius Honka on päässyt maistamaan NHL-otteluita vain harjoitusleirin muodossa, mutta edelleen – täysin käsittämättömästi – ensimmäinen virallinen NHL-ottelu antaa odottaa itseään. Kuva: Getty Images

Ei palvele enää millään tavoin

Hongan kohdalla karu tosiasia onkin se, ettei AHL palvele häntä enää pelillisesti millään tavoin. 20-vuotias suomalaispuolustaja on nimittäin osoittanut jo kahden viime kauden aikana kuuluvansa NHL:ään, ei farmiin.

”Ja kyllä, Hongan ulosanti mitataan jääkiekkoilijana hyvin pitkälti tehopisteissä.”

Kaudella 2014-15 Honka nakutti AHL:ssä 68 runkosarjaotteluun tehot 8+23 ja viime kaudella vastaavat lukemat 73 runkosarjaottelussa olivat 11+33.

Ja kyllä, Hongan ulosanti mitataan jääkiekkoilijana hyvin pitkälti tehopisteissä. Hän ei ole mikään puolustuksen kolossimainen vetojuhta, vaan verrattain pienikokoinen kiekollinen puolustaja.

Esimerkkinä Erik Karlsson

Itse asiassa esimerkkiä – kyllä, nyt puhutaan vielä eri tason kavereista, mutta silti – voidaan hakea muuan Erik Karlssonista. Kaikki tietävät, ettei ruotsalainen ole omassa päässä läheskään se joukkueensa paras puolustaja, mutta hyökkäävänä puolustajana omaa luokkaansa, jopa koko NHL:n tasolla.

”Ei Tyler Seguinin ja Jamie Bennin kaltaiset kaverit kuulu pistepörssissä sijoille 39 tai 126.”

Nyt siis Dallasissa olisi aika herätä, sillä esimerkiksi ykköspuolustaja John Klingbergin taso ei tällä hetkellä ole läheskään entisellään.

Hongalla olisi siis tarjota sellaisia avuja, joita Stars nyt kipeästi kaipaa. Puolustuksen tehottomuus nimittäin näkyy nyt myös jo joukkueen supertähtien pelaamisessa, sillä ei Tyler Seguinin ja Jamie Bennin kaltaiset kaverit kuulu pistepörssissä sijoille 39 tai 126.

Jokainen joukkue siis tarvitsee sen kiekollisesti erinomaisen puolustajan, joka tuo vaarallisuutta hyökkäyspäähän.

Sellainen kaveri Julius Honka eittämättä on.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.