Suomalaisten nuorten pelaajien kehitystyö on nykyisin erinomaisissa kantimissa, mistä kertoo esimerkiksi Patrik Laineen, Jesse Puljujärven ja Olli Juolevin kaikkien varaaminen NHL:ään viiden ensimmäisen joukossa.

Ensi kesästä on tulossa vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen, vaikka aivan kärkipäähän suomalaislupauksia ei ole rankattu.

Eri kykyjenetsintätahot nimittäin näkevät, että varaustilaisuuden avauskierroksella saattaisi mennä jopa viisi tai kuusi suomalaispelaajaa.

Todellinen puolustajien aalto

NHL:ään on viime vuosina mennyt useita suomalaisia huippupelaajia eri pelipaikoilta, kuten nyt vaikka hyökkääjistä Laine, Puljujärvi ja Sebastian Aho. Todellisia suomalaisia huippupuolustajia viime vuosilta ovat puolestaan Olli Määttä, Rasmus Ristolainen ja Sami Vatanen.

Ensi kesänä suomalaisten NHL-puolustajien määrän odotetaan sen kuin kasvavan, sillä Juuso Välimäki on rankattu sijoille 15-28, Urho Vaakanaisen sijoille 8-21 ja Robin Salo majailee rankingeissa tonteilla 13-28.

Eri scouttaustoimistojen mukaan laituri Kristian Vesalainen on sijoilla 6-17 ja toinen laituri, Eeli Tolvanen, on tasaisesti sijalla seitsemän.

Lisäksi Future Considerations nostaa mukaan vielä laitahyökkääjä Emil Oksasen, sijalle 25.