Kommentti: Mistä kiikastaa? – Aleksander Barkov seitsemän ottelua tehoitta

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov on yleensä Florida Panthersin selkäranka ja johtava sentteri. Valitettavasti suomalaishyökkääjän viimeiset pelit ovat ollut hyvin hankalia. Niin kummalliselta kuin se kuulostaa, ”Sashan” edellisestä tehopisteestä on ehtinyt vierähtää jo kaksi viikkoa aikaa.

2+3 11 peliin. Vastaava tehottomuus ei ole Barkoville tavanomaista. Puhutaan kuitenkin viime kaudella 66 peliin 59 pistettä takoneesta pelaajasta.

Sashan puuttuvat pisteet eivät suinkaan johdu vähenevästä jääajasta. Esimerkiksi viime yönä New Jersey Devilsiä vastaan jääaikaa kertyi reilut 18 ja puoli minuuttia. Roolikin on sama ykkönyrkissä ja ykkösylivoimassa.

Kuivan kauden aikana Floridakin on hävinnyt neljä ottelua.

Yhden palasen puuttuminen vaikuttanut koko ketjuun?

Barkovin lisäksi huomioitavaa on myös kahden viime kauden tutkaparin veteraanihyökkääjä Jaromir Jagrin hiipuminen. Tsekkiläissuuruudellakin on kasassa vain yksi maali ja neljä syöttöpistettä. Voisiko ketjun kolmannen jäsenen Jonathan Huberdeaun loukkaantuminen olla vaikuttanut koko ykkösnyrkin peliin? Kanadalaislaituri kuitenkin oli se nopeampiliikkeinen pelaaja kahden isokokoisen eurooppalaisen rinnalla.

Toisaalta Barkovin ja Jagrin tämän hetken ketjukaveri Jonathan Marchessault on pessyt molemmat uskomattomalla startillaan Panthersissa. Laiturilla on jo nyt 6+6-tehot kasassa.

Barkovin synkkä alkusyksy ei voi jatkua enää pidempään. Näin pitkä kuiva kausi syö väkisin pidemmän päälle pelaajan itseluottamusta, joka on tottunut olemaan joukkueensa johtohahmo. Vapauttava maali tarvittaisiin hyvinkin pian.

Vielä Barkovin roolia tuskin ollaan kuitenkaan pudottamassa, sillä ainoa kilpaileva kärkisentteri Nick Bjugstad on toistaiseksi sivussa.

Barkovin seuraavat mahdollisuudet avata tehotilastot tulevat Washington Capitalsia ja Tampa Bay Lightningia vastaan. Lauantaina siis verkot tötterölle ja nimi lehteen.