Patrik Laineen pelissä paljon parannettavaa – komeilee epämiellyttävän tilaston kärjessä

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen alkukausi on ollut vakuuttava, ainakin tehopisteiden osalta. Vasta 18-vuotias nuorukainen on iskenyt jo kuusi maalia, joista neljä ylivoimamaalia, ja yhteensä kahdeksan (6+2) tehopistettä.

Vaikka hyökkäyssuuntaan Laine on ollut vaarallinen, kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on ollut ajoittain paljon parannettavaa.

Alkukauden otteita kuvaa hyvin NHL:n käyttämä tilasto, jossa lasketaan kiekonmenetyksiä. Laineella on alkukaudesta kasassa jo 15 kiekonmenetystä. Hän jakaa kärkipaikan kyseisellä listalla Calgary Flamesin hyökkääjän Johnny Gaudreaun kanssa.

Tilastot ovat aina tilastoja ja löytyypä samaisen tilaston kärjestä sellaisiakin pelimiehiä kuin Joe Thornton, Joe Pavelski, Henrik Sedin ja Milan Lucic.