Montreal Canadiensissa kiekkoilevan Artturi Lehkosen debyyttikausi Pohjois-Amerikassa alkoi lupaavasti, vaikka nuorukainen Suomessa jäikin medianäkyvyydessä kolmikon AhoLainePuljujärvi taakse. Etenkin harjoitusotteluissa peli kulki loistavasti kakkosketjussa venäläisen supertähden Aleksandr Radulovin kanssa, mutta sittemmin on ollut hiljaisempaa.

Nyt Lehkonen on pudotettu ketjuhierarkiassa pykälän verran alemmas, ja peliaika on samalla vähentynyt noin 15:stä lähemmäs kymmentä minuuttia. Tämä on sikäli huolestuttavaa, että Lehkoselta kaivataan tehopisteitä, eikä niitä ole odotettavissa näin pienillä peliminuuteilla. Fansided-sivusto ehdottaa tähän dilemmaan tylyä ratkaisua: Lehkonen kannattaa lähettää farmiin hakemaan uutta potkua hyökkäyspelaamiseensa.

Joukkueen menestyksen kannalta farmikomennus on ikävä kyllä perusteltu. Canadiensilla on heittää Lehkosen tilalle muutamakin eri pelaaja, joista yksi on vastikään kutsun ylös saanut Daniel Carr. Kanukkihyökkääjä saattaisi Fansided-sivuston mukaan olla muutenkin Canadiensin hyökkäyksen kaipaama piristysruiske.

Montreal ei suinkaan ole heittämässä kirvestä kaivoon Lehkosen suhteen – kaikkea muuta. Lehkosen erinomainen laukaus ja hyvä hyökkäysvaisto lupaavat hyvää sekä Habsille että suomalaisnuorukaisen NHL-uralle. Parhaimmillaan Lehkoselle saattaisi riittää lyhytkin AHL-visiitti, mikäli hyökkäystehot löytyvät suuremman vastuun myötä.