Leijonilla on edessä Karjala-turnauksen viimeinen ottelu. Vastassa on rakas arkkivihollinen Ruotsi. Asetelma on selvä: Leijonien täytyy pestä kasvonsa kotiyleisön edessä.

Aneemisesti pelannut leijonalauma tarvitsee voiton Ruotsista, joka on Suomen tavoin hävinnyt molemmat ottelunsa turnauksessa.

Seuraa näitä asioita illan ottelussa Ruotsia vastaan:

Asenteen täytyy muuttua

Leijonat on pelannut turnauksessa virkamieskiekkoa. Se on harvinaista, sillä juuri asenne on usein ollut tekijä, joka on erottanut materiaaliltaan heikomman Leijona-joukkueen vastustajastaan. Tällä kertaa materiaali on lähes paras mahdollinen, ja vastustajiin verrattuna jopa ennakolta kovempi. Vaikka joukkue on jo maajoukkuetasolla kokenut ja osittain iäkäskin, sen ei pitäisi tarkoittaa, ettei joukkueesta löydy taistelutahtoa. Ei kotiyleisön edessä. Ruotsia vastaan Leijonilla on viimeinen mahdollisuus näyttää kotiyleisölle, että Leijona-paidan kantaminen on aina kunnia-asia.

Jormakka ja Savinainen

Iloiset veijarit Pekka Jormakka ja Veli-Matti Savinainen tulevat hyvin juttuun kentän ulkopuolella. Tämä näkyy myös kentällä. Etenkin Savinainen on ollut yksi harmaan Leijona-joukkueen ainoita valonpilkkuja. Eiliseen Tshekki-otteluun Savinaisen rinnalle siirretty Jormakkakin heräsi aivan uuteen liekkiin, ja oli lähellä tehdä tasoitusosuman Savinaisen esityöstä ottelun loppuhetkillä. Juuri Savinaisen ja Jormakan tapaisia energiapelaajia Leijonat tarvitsee syttyäkseen Ruotsia vastaan vaikean turnauksen jälkeen.

Miro Aaltonen

Sunnuntaina on hieno tilaisuus seurata tarkasti KHL-liigassa pelaavan Miro Aaltosen otteita. Monen suomalaisen ura on lähtenyt Venäjällä laskusuuntaan, mutta Aaltonen on ottanut jo lyhyen alkukauden aikana huomattavia harppauksia eteenpäin. Itseluottamus ja rohkeus näkyvät nyt Leijona-paidassakin, vaikka ensimmäistä turnaustaan pelaava 23-vuotias hyökkääjä pääsi joukkueeseen vasta takaportin kautta loukkaantumisten takia. Kantaa suurta vastuuta sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.