Nuoret Leijonat viime talvena kapteenin ominaisuudessa kultaan johdattanut Mikko Rantanen saalisti viime yönä uransa ensimmäisen tehopisteensä NHL-kaukaloissa.

Rantanen sai syöttöpisteen Colorado Avalanchen ainoaan maaliin kun joukkue kaatoi Minnesota Wildin kotonaan 1-0. Voittomaalin viimeisteli Gabriel Landeskog. Maalin näet täältä.

– Tietenkin on hyvä saada se ensimmäinen tehopiste. Se on ollut tuloillaan jo muutaman pelin ajan, Rantanen kommentoi Colorado Avalanchen verkkoisivuilla.

– Meillä on ollut paljon paikkoja, ne eivät vain ole menneet viime peleissä sisään.

Vastuuta tulee

Rantanen kärsi ikävän loukkaantumisen harjoitusleirillä, ja joutui aloittamaan kautensa farmin puolelta. Nyt 20-vuotias hyökkääjä on kuitenkin esiintynyt NHL-kaukaloissa vakuuttavasti. Viime yönä Rantanen pääsi pelaamaan ylivoimaa todellissa huippukoostumuksessa, jossa suomalaisen lisäksi pelasivat Matt Duchene, Gabriel Landeskog ja Nathan MacKinnon sekä puolustajista Tyson Barrie. Voittomaali syntyikin ylivoimalla juuri kyseisen ketjun voimin.

– Olen mielestäni pelannut hyvin omaa peliäni ja omilla vahvuuksillani. Olemme luoneet paljon paikkoja, mutta emme vain saaneet maalia parissa viime ottelussa. Yritän auttaa joukkuetta voittoon, se on tärkeintä, vaatimaton Rantanen jatkoi.