Edmonton Oilersin suomalaislupaus Jesse Puljujärvi oli mukana kauden kymmenennessä ottelussa, joka aktivoi hänen ensimmäisen sopimusvuotensa.

Kymmenen ottelun rajapyykkiä pidetään merkittävänä tulokaspelaajien osalta, sillä mikäli saat kyseisen ottelumäärän täyteen, se takaa usein myös pysyvän NHL-paikan koko loppukaudeksi.

Kyse on yksinkertaisesti siitä, että ensimmäistä sopimusvuotta ei haluta hukata esimerkiksi Puljujärven tapauksessa AHL:ssä pelaamiseen.

Leikattu polvi telottiin

Puljujärven osalta NHL-tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi aktivoitui kuitenkin ikävissä merkeissä, sillä hän loukkaantui todella pahan näköisesti ottelussa New York Islandersia vastaan.

Suomalaisnuorukaista taklattiin Islandersin kokeneen Dennis Seidenbergin toimesta suoraan polveen, joskin tilanteeseen vaikutti Puljujärven viime hetkien suunnanmuutos kontaktitilanteen lähestyessä. Isku tuli samaiseen polveen, joka leikattiin viime kesän aikana.

Puljujärvi joutui jättämään ottelun kesken ottelun avauserässä, sillä hän kävi vielä mainoskatkolla kokeilemassa jalkaansa, mutta se ei kestänyt pelaamista. Oilers-leiristä tuli kuitenkin huojentavia tietoja myöhemmin, sillä kyseessä on tällä tietoa vain puujalka.