Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkovin alkukausi ei ole ollut varsinaisesti helpoimmasta päästä, sillä 15 ottelun jälkeen hänen tilillään on tehot 2+6.

Tehot eivät suinkaan ole umpisurkeat – käytännössä päinvastoin – mutta kun sukelletaan hiukan syvemmälle, suurempi totuus käy ilmi: Barkov nimittäin kärsi äskettäin jopa kahdeksan ottelun mittaisesta pisteettömästä putkesta, joka vihdoin tuli päätökseensä 7. päivä tätä kuuta.

Tämän jälkeen onkin ollut enemmän aihetta hymyyn. Barkov on kerännyt kolmen edellisen ottelun aikana tililleen kolme syöttöpistettä, joista viimeisin tuli viime yönä New York Islandersia vastaan.

Revanssin paikka

Panthers ja Islanders kohtasivat toisensa myös viime kevään pudotuspeleissä, jolloin saarelaiset lähetti Panthersin kesälaitumille. Floridalaisseuran henkisen kantin kannalta olikin erinomaista, että he saivat Islandersista nyt revanssin.

Barkov sai viime yönä syötön uskomatonta alkukautta pelaavan Jonathan Marchessaultin maaliin. Kanadalaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella 15 ottelua, joissa hän on kerännyt tililleen tehot 8+6.