Suomen maajoukkueestakin tuttu maalivahti Niko Hovinen siirtyy takaisin Suomeen, Liiga-seura KalPan joukkueeseen. 28-vuotias helsinkiläinen pelasi alkukauden KHL:ssä, Medvescak Zagrebin joukkueessa.

Hovisen pesti jatkuu ainakin jouluun saakka, sillä kuopiolaisten ykkösvahti Eero Kilpeläisen sairasloma venähtää näillä näkymin ainakin joulunpyhiin saakka.

– Hyvä fiilis on olla täällä. Pari viikkoa odottelin, että tulisi mielenkiintoinen tarjous, mutta oli kyllä myös kiva puhaltaa ulos vähän aikaa alkukauden jälkeen. Nyt olen valmis uuteen haasteeseen, kiva olla Suomessa ja Savossa, Hovinen kertoi KalPan verkkosivuilla.

– Aina ennen kun olen pelannut KalPaa vastaan, on etukäteen ollut tunne, että voi olla tulossa aika paljon hommia. KalPa on tosi kiekollinen ja taitava joukkue. Kun olen käynyt Kuopiossa, viimeksi keväällä pudotuspeleissä, täällä on ollut hyvä kotiyleisö ja on ollut hyvin ilkeä paikka pelata vierasjoukkueelle.

Hovinen on edustanut Liigassa ennestään Jokereita, Pelicansia ja Kärppiä. Hän on pelannut kotimaan ja KHL:n lisäksi Ruotsin SHL:ssä ja Allsvenskanissa sekä Pohjois-Amerikan AHL- ja ECHL-kaukaloissa.