Mediajätti Fox Sports kasasi Top 10 -listan Carolina Hurricanesin seurahistorian kaikkien aikojen parhaista pelaajista ja mukaan listalle saatiin Sami Kapasen muodossa myös suomalaisväriä.

Listauksessa Kapasen kohdalla muistellaan, miten Hartford Whalers varasi suomalaisraketin vuonna 1995, ja kun seura sijoitettiin kaudeksi 1997-98 Carolinaan, siirtyi suomalaispelaaja luonnollisesti mukana uuteen kaupunkiin.

Lopulta Kapanen pelasi nimenomaan Hurricanes-paidassa viisi kautta. Artikkelin kirjoittanut toimittaja Matthew Barlowe paaluttaakin, että Kapanen tunnettiin tuolloin NHL:n nopeimpana luistelijana, minkä hän todisti useampaan kertaan NHL:n tähdistötapahtumassa järjestetyssä luistelukisassa.

”Tärkeä osa historian ensimmäistä finaalikokemusta”

Barlowe myöskin selaa läpi tilastoja ja kertoo Kapasen rikkoneen jokaisella Carolinassa viettämällään viidellä kaudella 20 runkosarjamaalin rajapyykin. Samalla hän toteaa suomalaisen olleen isossa roolissa vuonna 2002, kun Carolina Hurricanes pääsi nauttimaan seurahistoriansa ensimmäisestä Stanley Cup -finaalikokemuksesta.

Vuonna 2003 Hurricanes kauppasi Kapasen Philadelphia Flyersiin ja Barlowe toteaakin, ettei Kapanen löytänyt Carolinan jätettyään enää missään vaiheessa NHL-uraansa samaa tasoa kuin Hurricanes-paidassa.