Nuorten Leijonien ajautuminen karsintasarjaan, jossa vastaan tulee Latvia, sai Suomen Jääkiekkoliiton reagoimaan tilanteeseen.

Ja se reagointitapa oli päävalmentaja Jukka Rautakorven potkiminen ulos, yhdessä apuvalmentaja Rauli Uraman kanssa.

Täysin valmennusjohdon tapaan johtaa kyllästynyt leijonajoukkue saa viimeiseen alkulohkon otteluun päävalmentajakseen varsin tutun kaverin, Jussi Ahokkaan, joka valmensi viime kaudella alle 18-vuotiaiden joukkueen maailmanmestariksi.

Toimittajan sana:

Kirjoitimme aiheesta jo aiemmin tekstin, jossa ihmettelimme avoimesti, että miksi Ahokas, jonka kuuluisi ehdottomasti olla Suomen joukkueen penkin takana, istuu Ylen studiossa ja auktoriteettivalmentaja Jukka Rautakorpi johtaa joukkuetta.

Nyt nähty liike olisi siis tullut tehdä jo aikapäiviä sitten, itse asiassa siinä vaiheessa, kun Jukka Jalosen pesti päättyi MM-kultaan. Kuka olisi nimittäin ollut oikeampi henkilö johtamaan Nuoria Leijonia kuin heitä jo aiemmin pitkään valmentanut Ahokas.

Kaikkein omituisinta tässä on ajoitus: Jos kerran tällainen vaihtoehto oli koko ajan olemassa, niin miksi ihmeessä siihen tartutaan vasta nyt? Miksi asioihin pitää reagoida aina vasta siinä vaiheessa, kun löysät ovat jo housuissa?

Ainoa positiivinen asia tässä on se, että Ahokas oli ylipäätään ottamassa ohjat kisojen jälkeen. Nyt hän pääsee aloittamaan projektinsa hieman aiemmin.

Aiemman tekstimme aiheesta voit lukea täältä.