Vasta 22-vuotias suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen kantaa valtavan suurta vastuusta NHL-joukkueensa Buffalo Sabresin takalinjoilla. Illasta toiseen huimia peliminuutteja kellottava Ristolainen on tällä kaudella lyönyt itsensä lopullisesti läpi NHL-puolustajien kirkkaimpien tähtien joukkoon.

Buffalo Sabresia läheltä seuraava HockeyBuzzin bloggaaja Michal Pachla on niin vakuuttunut nuoren suomalaisen pelitaidoista ja johtajuudesta, että hän ehdottaa Ristolaista Buffalon uudeksi kapteeniksi jo ensi kaudelle.

Tällä hetkellä Buffaloa kipparoi kokenut Brian Gionta, mutta hän pelaa kolmivuotisen sopimuksensa viimeistä kautta. Ensi kaudella kapteenin vastuu on todennäköisesti jonkun muun pelaajan harteilla. Ristolainen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pelaaja NHL:ssä yli 200 ottelullaan.

– Kun ottaa kaikki tekijät huomioon; luistelun, itseluottamuksen, kokemukseen, työmoraalin ja kyltymättömän halun kehittyä paremmaksi, on Ristolainen ehdottomasti kapteeniainesta, Pachla perustelee.

Muitakin ehdokkaita

Ehdotus on herättänyt keskustelua yli 800 kommentin verran. Moni pitää Buffalon itsestään selvänä kapteenina superlupaus Jack Eichelia. Myös Ryan O’Reilly on vahvasti mukana kaavailuissa.

– Kuka vain edellä mainituista pelaajista olisi loistava kapteeni Sabresille, mutta Ristolainen esittää mielestäni illasta toiseen eniten kapteenin elkeitä, Pachla kirjoittaa.