Suomen jääkiekkoliitto yllätti monet kesken alkulohkon antamalla päävalmentaja Jukka Rautakorvelle ja hänen valmennustiimilleen potkut.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue oli hävinnyt alkulohkossaan ensimmäiset kolme otteluaan, joka riitti potkuihin. Uudeksi päävalmentajaksi nostettiin Jussi Ahokas, joka luotsasi viime vuonna alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maailmanmestaruuteen.

– Tietenkin se oli kova juttu. Mutta suurin asia oli se, että meidän piti aloittaa turnaus ikään kuin alusta. Pahoja asioita tapahtuu. Nyt meillä on toivottavasti kaksi peliä jäljellä. Meidän täytyy jatkaa nopeaa kiekonhallintapeliä, Ahokas kommentoi IIHF:n sivuilla.

Suomi jatkaa siis pelejään putoamiskarsinnassa, jossa vastaan asettuu Latvia. Kahdella voitolla joukkue säilyttää paikkansa A-sarjassa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Suomi on putoamiskarsinnassa. Samoin kävi myös vuoden 2009 MM-turnauksessa. Putoamiskarsinnat ovat tuttuja muillekin isoille kiekkomaille nimittäin Ruotsi on pelannut siellä vuosina 1997 ja 2003. Ja myös USA vuonna 2012.

Lähde: IIHF