Tapparan tehoduo käsittämättömässä pistevauhdissa – molemmat rikkoneet ennätyksensä

© Kuva: Juha Tamminen

Selvässä sarjajohdossa liitävä Tampereen Tappara on saanut nauttia tällä kaudella varsinkin kahden kärkihyökkääjänsä kovasta pistetehtailusta.

Vasta 22-vuotias Henrik Haapala on johtanut suurimman osan kaudesta koko SM-liigan pistepörssiä. Kirvesrintojen lupaus on tehnyt pienistä loukkaantumisista huolimatta 29 otteluun jo hurjat 10+28=38 tehopistettä, joka on Haapalan yhden kauden piste-ennätys.

Haapalan edellinen piste-ennätys on viime kaudelta, jolloin nuorukainen takoi 47 runkosarjaotteluun 30 tehopistettä. Tästäkin voi jo hahmottaa kuinka kovassa pistetahdissa Haapala oikein on.

Rikkoutuuko maaginen 70 pisteen raja?

Haapalan lisäksi seurasta löytyy myös SM-liigan maalipörssin kärkinimi. Seurakaveriaan huomattavasti kokeneempi Veli-Matti Savinainen on tehnyt tällä kaudella 32 otteluun tehot 20+17=37, jolla hän majailee pistepörssissä toisena. Myös Savinaiselle kyseessä on pisteiden valossa paras kausi.

Tämän kaksikon meno on ollut tällä kaudella häkellyttävää, eikä hyytymisen merkkejä ole näkyvillä. Joukkueen peli on uomissaan, ja tämä kaksikko rikkonee jo tällä viikolla 40 tehopisteen rajan.

Runkosarjassa pelataan 60 ottelua, joten kausi on vasta hieman yli puolivälissä. Tämän myötä molemmat pelaajat ovatkin käsittämättömässä yli 70 tehopisteen tahdissa. Vertailukohtana pelaajien pistetehtailussa voidaan käyttää viime vuoden pistepörssiykköstä Kristian Kuuselaa. Tapparan paidassa kiekkoillut Kuusela kirjautti edelliskaudella tililleen 59 tehopistettä.