Yön suomalaiset: Patrik Laine saavutti bonuksen, Pekka Rinne valittiin kakkostähdeksi

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä suomalaispelaajista neljä pelaajaa pääsi tehopisteiden makuun.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho onnistui venyttämään pisteputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi, kun suomalaishyökkääjä iski joukkueensa ainoan maalin 1-3-tappiossa New Jersey Devilsiä vastaan. Maaliin toiseksi syöttäjäksi kirjattiin seuran toinen suomalainen Teuvo Teräväinen.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine puolestaan hääri joukkueensa sankarina, kun Tampa Bay Lightning kaatui vieraissa lukemin 6-4. Suomalaishyökkääjä kirjautti itselleen tehopisteet 1+2, joista maalin hän pääsi viimeistelemään tyhjiin.

Maali oli hurjaa tulokaskauttaan pelaavalle Laineelle jo kauden 20. Samalla nuorukainen saavutti bonukseen vaaditun rajapyykin, jolla hän tienasi itselleen 212 500 dollaria.

Komarov maalinteossa – Pekka Rinne pysäytti lähes kaiken

Toronto Maple Leafsin Leo Komarov sen sijaan osui toisessa ottelussaan peräjälkeen. Mies vei ylivoimamaalillaan Toronton jo 4-2-johtoon Washington Capitalsia vastaan, mutta lopulta joukkue taipui 5-6-jatkoaikatappioon.

Nashville Predatorsin maalilla nähtiin puolestaan tuttuun tapaan Pekka Rinne, joka antoi seuralleen mahdollisuudet voittotaistoon pysäyttämällä peräti 41 laukasta Montreal Canadiensia vastaan. Kakkostähdeksi valittu Rinne ohitettiin kuitenkin ottelussa kahdesti, kun Montreal nappasi jatkoajalla 2-1-vierasvoiton.