KHL:ssä pelataan torstaina todellinen huippukamppailu, kun Helsingin Jokerit isännöi Pietarin SKA:ta. Läntisen konferenssin ykkösenä majaileva pietarilaisjoukkue on sinänsä erikoisessa tilanteessa, että se on hävinnyt edelliset kolme otteluaan putkeen.

SKA ei paljoa esittelyjä kaipaa. KHL:n jättiläisen kokoonpano vilisee supertähtiä, kuten Ilja Kovaltshuk, Pavel Datsjuk ja Vadim Shipatshjov. Joukkueesta löytyy totta kai myös suomalaishyökkääjä Jarno Koskiranta ja ykkösvahti Mikko Koskinen.

Vaikka SKA on tälläkin kaudella yksi suurimmista mestarisuosikeista, ei sen viime pelit ole menneet tutun kaavan mukaisesti. Parhaat joukkueet häviävät harvoin montaa ottelua putkeen, mutta siinä tilanteessa on tämän hetken SKA.

Pitää kuitenkin muistaa yksi asia. Viime ottelussa Dinamo Minskiä vastaan pietarilaisjoukkue oli häviöllä jo lukemin 0-5, kunnes kiri alkoi vajaat kaksi minuuttia ennen toisen erän päätöstä. Lopulta SKA hävisi ottelun vain 4-5. Se vei siis reilut 20 minuuttia pelin lopusta itselleen lukemin 4-0. Tämä jätti varmasti nälkää tulevaan Jokerit-otteluun.

Helsinki ollut SKA:lle vaikea paikka

Jokerit löytyy läntisen konferenssin sijalta seitsemän. Se taistelee edelleen paikastaan kevään pudotuspeleihin. Vastaan asettuva SKA ei ole tässä vaiheessa kautta ehkä kaikista mieluisin vastustaja, mutta voitto siitä tekisi varmasti hyvää.

Jokerit on tällä kaudelle kohdannut kovimman vihollisensa kahdesti. Molemmilla kerroilla SKA on poistunut kaukalosta voittajana. Helsinkiläisjoukkue on kuitenkin ollut KHL:n mahtiseuralle aina ikävä vastustaja kotikaulossaan, joten ei SKA helpolla katkaise tappioputkeaan torstaisessa jännitysnäytelmässä.

Alustavien tietojen mukaan joukkueet pääsevät otteluun lähes täydellisillä kokoonpanoillaan. Jokereilta sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat puolustaja Arturs Kulda ja hyökkääjä Petteri Wirtanen.

Jokereiden ja SKA:n välinen huippukamppailu alkaa kello 18.30.