Huoli pois. Jesse Puljujärvestä voi vielä kasvaa hyvä hyökkääjä Edmonton Oilersin kärkiketjuihin.

28 ottelussa tehot 1+7 iskenyt Puljujärvi on saanut hyvin rajoitetusti vastuuta. Viikon alkajaisiksi hänet lähetettiin AHL:ään. On hyvä muistaa, että Edmontonin lähihistoria tuntee pari esimerkkitapausta. Asiasta uutisoi Edmonton Journal.

Kaudella 1995-96 Ryan Smyth pelasi ensimmäistä täyttä debyyttikauttaan NHL:ssä. Hän sai vyölleen 48 ottelua, joissa syntyi kaksi maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Farmissa Smyth onnistui kasaamaan 11 pistettä yhdeksään peliin.

Leon Draisaitl puolestaan pelasi avauskaudellaan (2014-15) 37 ottelua tehoin 2+7. Saksalainen haki vauhtia juniorisarja WHL:stä, jossa syntyi 53 pistettä 32 ottelussa.

Viime kaudella Draisaitl takoi 51 pistettä, ja tällä kaudella voi mennä jo 70 pinnan raja rikki. Smyth puolestaan iski jo toisella NHL-kaudellaan 39 maalia ja pelasi urallaan 1 270 ottelua.

Kaiken lisäksi Puljujärvi on vasta 18-vuotias. Draisaitl oli avauskaudellaan vuoden ja Smyth kaksi vuotta vanhempi.

Mikko Rantasellekin kävi hyvin

Journalin jutussa muistutetaan, että Puljujärvi on puolustuspelillisesti monia muita tulokkaita edellä. Liigasta ja maajoukkueesta tuttu hyökkäyspelote sen sijaan on hiipunut. Ensimmäisessä kymmenessä ottelussaan Puljujärvi laukoi 22 kertaa, viimeisessä 18 pelissä vain 19.

Vertailuun Journal ottaa myös Mikko Rantasen. Suomalaishyökkääjä pelasi viime kaudella Colorado Avalanchessa yhdeksän ottelua ilman tehoja. Vauhtia haettiin farmista, jossa hän paukutti 24 maalia ja 60 pistettä 52 otteluun. Rantanen valittiin AHL:n vuoden tulokkaaksi. Tällä kaudella nuorukainen on ollut lähes pelkästään Avalanchen kokoonpanossa. Tehojakin on syntynyt kuuden maalin ja 12 maalisyötön verran.