Suomalaisen jääkiekkoyhteisön puhutuin henkilö on kaivautunut täysin maan alle.

Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama joutui nuorten MM-kisoissa tikun nokkaan erikoisesta roolistaan. Tuplapesti sekä valmentajana että koko valmennusryhmän esimiehenä herätti ihmetystä jo kisojen aikana.

Erikoisemmaksi soppa meni, kun Jääkiekkoliitto antoi kesken kisojen kenkää päävalmentaja Jukka Rautakorven valmennustiimille. Kovan ratkaisun myötä myös Urama sai lähteä penkin takaa.

Samalla kiekkopomo sai kuitenkin jatkaa huippu-urheilujohtajan roolissa. Erikoinen päätös herätti ansaitusti kritiikkiä. Ja ennen kaikkea kysymyksiä.

Mikä on Uraman luottamus tehtävässään? Miten hän kokee onnistuneensa johtajan roolissaan? Entä miten nuorten MM-kisojen jättipettymys puretaan?

Paljon kysymyksiä, mutta ei lainkaan vastauksia. Uramaa ei ole voinut saada nuorten MM-kisojen jälkeen lainkaan kiinni. Kuten esimerkiksi MTV Sportin ja Kiekkoareenan toimittajat ovat kirjoittaneet, ei Urama ole vastannut mihinkään median soittoihin.

Pakoilu on ymmärettävää, mutta ei hyväksyttävää. Ikäviin asioihin ei ole koskaan mukava vastailla. Urama on ehtinyt roolissaan ottaa vastaan kuitenkin myös paljon ylistystä – on itsestäänselvää, että iso valta edellyttää myös vastuunkantoa.

2010-luvulla urheilupomo ei voi enää valita, milloin hän haluaa toimia median ja sitä myöten maksavien kuluttajien kanssa. Myös ikävistä asioista pitää pystyä puhumaan.

Nyt vaikuttaa vain, että Uramalla on jotain salattavaa. Sen myötä koko kohu Jääkiekkoliiton ympärillä on vain paisunut käsiin.